You Are Viewing

Massage

images8

Massage

En skön, avslappnande och samtidigt behandlande massage är något av det bästa man kan unna sig, både för kropp och själ. Kanske vill du förbättra elasticiteten i musklerna, öka rörlighet och blodcirkulation? Eller kanske har du spänningar och värk som strålar till olika delar av kroppen? Tränat hårt med muskelvärk eller sträckning som följd? Eller bara varit stressad och har svårt att ”varva ner”? Jag behandlar för att rehabilitera, friskvårda och förebygga.

Jag erbjuder behandlingar både för privatpersoner och för företag. För företag är massage och medicinsk massage uppskattad friskvård hos medarbetarna! Jag kommer då till arbetsplatsen och utför behandlingarna hos er. Det finns förstås flera olika typer av behandlingar vad det gäller massageterapi. Här förklaras de viktigaste.

Klassisk svensk massage (helkroppsmassage)

Klassisk svensk massage är ett begrepp och kallas Swedish Massage i andra delar av världen. Anledningen till det är att massagetypen togs fram i Sverige, av Per-Henrik Ling, redan i början av 1800-talet. Den är den mest använda typen av massage i västvärlden.

Massagen är djupgående och läkande och gör att spänningar och värk i muskler och leder minskar. Precis som vid taktil behandling, så är Klassisk svensk massage dessutom avslappnande och lugnande eftersom både endorfiner och oxytocin frisätts.

Klassisk svensk massage kombineras ofta med triggerpunktsbehandling.

Triggerpunktsbehandling

Triggerpunkter är spända muskelsträngar ”muskelknutor” som orsakar lokal eller utstrålande smärta till ett specifikt område som är karaktäristiskt för triggerpunkten. Exempelvis kan muskelspänningar i nacken ge spänningshuvudvärk. Genom tryck, massage och muskeltöjningar löses muskelknutorna upp och därmed upphör även den strålande smärtan.

Idrottsmassage

Idrottsmassage är bra för den som tränar eller tävlar fysiskt hårt med sin kropp. Massagen kan förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser och vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar. Behandlingen kan skräddarsys för att passa den enskilda idrottaren, med hänsyn till idrottens art och var i träningsperioden idrottaren befinner sig.

Jag är också medlem i Sveriges Kroppsterapeuternas Yrkesförbund som är en i det internationella förbundet för massage terapeuter.

Het sten massage

Det är en mjuk och avslappnande behandling där de heta stenarna och dofterna från den varma oljan ger total avkoppling och en nästan meditativ upplevelse. Stenarna stimulerar energiflödet och återställer balansen i kroppen. Stenarna är mycket energigivande och innehåller viktiga mineraler och järn som absorberas genom huden. Trycket och värmen från stenarna frigör blockeringar och hjälper spända muskler att slappna av. Blod och lymfcirkulationen ökar och utrensning av slaggprodukter och gifter stimuleras.

Ansikts- och huvudmassage

En ljuvligt avslappnande stund med stilla och mjuk massage över hela ditt huvud så som ansikte. Behandlingen ökar din cirkulation i berörda områden samtidigt som den minskar dina spänningar i vardagen i största välbehag.

Aromamassage

Aromamassage är för dig som söker en mjuk massage för ett inre lugn. Du får en känsla av ny balans i tillvaron och härlig energi. Behandlingen fokuseras på stillhet och avslappning. Jag använder ekologiska produkter. Det är vegetabiliska och eteriska oljor som innehåller vitaminer och fettsyror.

Aromamassage ökar, som all annan massage, cirkulationen i kroppen, stärker immunförsvaret och ökar ditt välbefinnande.

Prislista

Här hittar du priser på behandlingarna.

Jag säljer även klippkort, presentkort samt massage oljor.

PERSONLIG TRÄNING

Behöver du motivation eller vill se resultat när det gäller din träning så kan jag hjälpa dig med

personlig träning. Jag kan skräddarsy ditt träningsprogram och kostprogram. Kontakta mig för

kostnadsförslag.